Очакваме да продължим диалога със зърнопроизводителите.“ Това каза премиерът  Николай

...
Очакваме да продължим диалога със зърнопроизводителите.“ Това каза премиерът  Николай
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Николай Денков: Очакваме да продължим диалога със зърнопроизводителите

„ Очакваме да продължим разговора със зърнопроизводителите. “ Това сподели премиерът  Николай Денков по отношение на готвените митинги на земеделците.

Министър-председателят и земеделският министър се срещнаха в неделя с представители на аграрния бранш и предложиха държавна помощ, само че единствено на зърнопроизводители, които потвърдят пред Национална агенция за приходите, че са претърпели загуби през 2023 година Денков даде обещание спомагателни 150 млн. лв., които ще бъдат отделени за секторите на животновъдите, млекопреработвателите, производителите на плодове и зеленчуци

 

Фермерските митинги не престават и на следващия ден в цялата страна с тежка техника и подготвеност за блокиране на пътища, напомня SafeNews.

Такова решение взеха и от Инициативния комитет на фермерите, които стачкуваха пред Министерството на земеделието, и организациите от Българската земеделска камара, които до през вчерашния ден водиха договаряния с държавното управление.

Недоволството от политиката на държавното управление е на път да събере още веднъж разделения до през днешния ден отрасъл. До през вчерашния ден членовете на аграрната камара водиха договаряния с държавното управление и получиха обещания за безапелационни 150 млн. за бранш „ Мляко плодове и зеленчуци “ и за подвърпросни към 80 млн., с които зърнопроизводителите да получат по 10 лева на декар, в случай че потвърдят, че работят на загуба. Това препоръчани сякаш устройваше сектора.

Още вести чететете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР